A propolisz és annak gyógyhatásainak megismerését követően ebben a cikkben a propolisz alkalmazásáról és fogyasztásáról gyűjtöttem össze pár hasznos tanácsot.

A propolisz, avagy a méhszurok 😉 általános immunerősítő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő. Számos formában találkozhatsz a propolisszal: kenőcs, por, tabletta, kúp, méz, tinktúra... Jogos a kérdés, miért nem alkalmaztad még ezt az elixírt! Ismerkedj meg azzal, hogyan és miképp használd a propoliszt. Felkészültél? Nagyon hosszú lesz! 😇 

Olvass tovább...
Mire jó a propolisz?

A propolisz a méhészkedés egyik „mellékterméke”, hiszen a méz mellett a propoliszt is a méhek állítják elő. Biztosan láttál már propoliszos krémet a drogériába, lehet, hogy már használtad is 😊. Létezik propolisz tabletta, propoliszos kapszula, kúp, csepp, tinktúra és propoliszos méz is.

Jogos a kérdés: mi a propolisz és mire jó a propolisz? Ha rövid válaszra vagy kíváncsi, akkor a propolisz az egyik legjobb és leghatásosabb immunerősítő, amit ismerünk. Ha viszont érdekelnek a részletek is, akkor olvass tovább. Ígérem hosszú és kimerítő lesz 😉 és ez még csak az első rész 😎

Olvass tovább...
Jobb minőségű a sötét termelői méz?

Be kell valljam, az átlagosnál több időd töltök az interneten 😊, de ez nálam foglalkozási ártalom (legalábbis remélem 😉). Elolvasok szinte minden mézzel kapcsolatos anyagot magyar és angol nyelvű honlapokon. Persze segít nekem a Google Értesítő szolgáltatása is, rendszeresen küldi az értesítést, ha feltűnik egy-egy érdekes cikk a témában. 

Nem először olvasom különféle egészségtudatos témával foglalkozó oldalakon: fogyasszunk sötétebb mézet, mert a sötétebb méz jobb minőségű. Amikor tegnap este ismét rákattintottam a Facebookon egy hasonló írásra, elhatároztam, elindítom „A Méhészfeleség lerántja a leplet a mézes tévképzetekről” rovatomat. 

Olvass tovább ...
Jó-e a kristályos méz?

A termelői méz kristályosodása természetes folyamat és pont.

Sajnos ezt azonban nem mindenki tudja és többször kaptunk már olyan kérdést, megjegyzést: „Miért kell cukrozni a mézet?” „Ez biztos, hogy valódi termelői méz? Nem hamisított?” "Ez nem is igazi méz, mert csupa cukor." Ilyenkor az ember (és az ember lánya is 😃) vesz egy nagy levegőt, és tart egy mini-kémiaórát.

A képen a pink-piros színért elnézést kérek: a gyerekek kérésének kellett engednem, mert szerintük ez így nagyon szuperül néz ki! 😍 

Olvass tovább...

A mai történetünk egy piacon kezdődik: Zolitól tavaly egy vásárló nyers mézet (raw honey) kért, mert ez kellett a recepthez, amit el akart készíteni. Telefonos segítséget kért (☎ … tőlem), majd rövid időn belül az internet segítségével megoldottuk a rejtvényt. Tudjátok, mi a nyers méz? 🍯 

Olvass tovább...
Fel