Indul a Méhészfeleség Blogja!

Indul a blog

Régi álmom vált valóra ezzel a bejegyzéssel. 😃

Tavaly télen merült fel először az ötlet, hogy indítsak egy „Méhészfeleség válaszol” típusú rovatot, hiszen egyrészt olyan keveset tudunk a mézről és a méhek életéről, másrészt olyan sok érdekes dolog történik a méhesben, amelyekről érdemes tudni, harmadrészt pedig számtalan félreértés kering a „levegőben”. Sok-sok kérdést válaszoltunk meg indulásunk óta személyesen, emailben és a Facebook oldalunkon is. Az ötlet a megvalósításig kicsit átalakult, mint oly sokszor, és íme megszületett a Méhészfeleség Blogja. Vajon érdekes lesz?  

 

Öt évvel ezelőtt szinte semmit sem tudtunk a méhészetről – persze ma sem állítjuk, hogy tudunk mindent, de folyamatosan tanulunk és fejlődünk! Sőt, be kell valljam, korábban vettünk mézet hipermarketben is. Igen, lehet berzenkedni – hogy tehettünk??? Hát megtettük … de ma már nem tennénk. Miért? Majd erről is mesélek hamarosan!

Tudjátok, sokat szeretünk mesélni a méhészetről: a piacon, a házunkban, a családunknak, az ismerőseinknek és a méhészbemutatókon – főleg Zoli 😃 – órákat tud mesélni, mert imádjuk, amit csinálunk. Lenyűgöz a méhek csodálatos és szinte kiismerhetetlen természete (erről is fogok még írni persze). Minden egyes alkalommal rácsodálkozom, milyen rendezetten és struktúráltan működnek, mennyire csodálatos a természet, ha mi (emberek) nem avatkozunk bele.

De ne kalandozzunk el...

Miről is lesz szó a Méhészfeleség Blogjában? 

Szeretnék bepillantást nyújtani egy méhészet kulisszái mögé a méhészfeleség szemüvegén keresztül - felvállaltan szubjektíven. Meg szeretném mutatni,

  • mit csinálunk a méhészetben és főleg miért
  • mit tudunk a méhek csodálatos életéről
  • miért kizárólag termelői mézet használjatok
  • hogyan ismerheted fel a termelői mézet
  • hogyan használjuk fel a mézet, a propoliszt és a virágport itthon (igen - lesznek receptek is 😉) 
  • és még sok-sok érdekesség (üzleti tervezés, social média ... mit szóltok?)

 

Ha van olyan téma, amiről szívesen olvasnál itt a Méhészfeleség Blogjában vagy felmerül benned a mézzel, méhekkel vagy akár a méhészettel kapcsolatos kérdés, ne habozz, hanem küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre és válaszolni fogok!

Ha szeretnél értesítést kapni, amikor új cikket teszek ki a Blogra, iratkozz fel hírlevelemre!   

 

Hamarosan ismét jelentkezek!

Kriszti, a méhészfeleség   

Kriszti, a méhészfeleség

 

Vissza a Méhészfeleség blogja főoldalára

 

Fel